Me in Labyrint ed2
“Ik wil nieuwe ontwikkelingen vroegtijdig signaleren en inzichtelijk maken door te duiden en inspireren.”

Maurits Kreijveld is futuroloog en gefascineerd door nieuwe, opkomende technologische en maatschappelijke ontwikkelingen en de impact die deze kunnen hebben op bedrijven, overheden en op de samenleving als geheel. Op deze website vind je meer over zijn werk.

Mijn werk richt zich op het duiden, hanteerbaar maken, creatief verbeelden van deze ontwikkelingen en daarmee anderen te inspireren en adviseren.

Maurits adviseert bedrijven en overheden hoe zij het beste kunnen inspelen op de nieuwe ontwikkelingen. Hij helpt ze relevante strategische vragen te identificeren en een visie te ontwikkelen. Hij helpt ze hun businessmodel te verbeteren, versterken en duurzaam te maken.

Maurits is een internationaal expert op het gebied van de opkomst en toekomst van platformen, smart cities, innovatie en toekomstonderzoek. Meer over mijn diensten en opdrachtgevers vind je hier.

Voorheen werkte Maurits bij het Rathenau Instituut, Stichting Toekomstbeeld der Techniek en het Ministerie van Economische Zaken op het terrein van innovatie en ICT. Hij studeerde af als natuurkundige met een specialisatie in nanotechnologie.

Mijn werk

De rode draad door mijn werk is ‘samen slimmer’: hoe kunnen organisaties met het web, sociale media en nieuwe opkomende technologieën slimmer gebruik maken van de kennis, expertise, vaardigheden, creativiteit en energie van anderen, zoals gebruikers en consumenten? En hoe zouden we dit kunnen inzetten om de maatschappelijke uitdagingen van deze eeuw aan te pakken? Welke uitdagingen brengt dat met zich mee voor samenwerken en besluitvorming?

Blijf op de hoogte van mijn werk via mijn nieuwsbrief.

Ik publiceer over mijn werk in de vorm van lezingen, colleges en presentaties, blogs en artikelen o.a. voor SIOO, Universiteit Leiden, Fontys Hogescholen, Hogeschool Rotterdam, University College Leeuwarden, Erasmus Universiteit Rotterdam en Nyenrode University.

Mijn artikelen met recente trends en inzichten, bij onder andere Marketingfacts, ManagementImpact en iBestuur, kun je terugvinden via deze link. Daarnaast schreef ik de afgelopen jaren diverse boeken waarvan er meerdere genomineerd werden.

Regelmatig bespreek ik toekomstontwikkelingen op de radio en televisie, onder andere als ‘huisfuturoloog’ van het radioprogramma Nieuws&Co (Radio 1) en als expert bij o.a.  EénVandaag (radio en tv) en BNR Nieuwsradio.

Contact

Mail me via: wisdomofcrowd [at] gmail [dot] com
Bel me via: +31 648 770 311
Twitter: @wisdomofcrowd
Facebook: Wisdom of the Crowd pagina

Dislaimer. Ik doe mijn best om op deze website zorgvuldig om te gaan met de afbeeldingen die gebruik als sfeer en illustratie bij de artikelen. Makers vermeld ik (met de bijbehorende licentie) onderaan het artikel waar ze bij geplaatst zijn. Mocht ik iets vergeten zijn of verkeerd gedaan hebben, laat het me dan weten dan pas ik dit aan of vervang de afbeelding of tekst.