Zie hieronder een overzicht. Mijn boeken vind je op een aparte pagina.

Open Gemeenten

Verscheen in 2015

voorkantnw

De moderne Sherlock

Verscheen in 2014

Social-media het nieuwe DNA

Een toekomst voor politieke partijen

 Verscheen in 2014

ROB Politieke partijen rapport

Publieke Pioniers

Verscheen in 2013

 Publieke pioniers

Wetenschappelijk artikel ‘Unlocking the full potential of the crowd’

In april 2010 verscheen het boek ‘Knowledge Democracy. Consequences for Science, Politics and Media ‘, naar aanleiding van de gelijknamige conferentie uit augustus 2009.

Mijn verhaal over de drie stadia van wisdom of the crowd met ieder hun eigen vormen van besluitvorming, was een van de hoofdstukken in dit boek, onder de titel Unlocking the full potential of the crowd – a government perspective’ (hoofdstuk 6). Het boek is verkrijgbaar via uitgeverij Springer. ISBN: 978-3-642-11380-2

Boekje ‘Het Internet der Dingen – wat is het?’

Boekje dat onder leiding van Rob van Kranenburg tot stand kwam op basis van een inspirerende brainstorm-middag bij de Waag in Amsterdam in 2009.

In het boekje worden drie scenario’s geschetst voor hoe ons alledaagse leven eruit gaat zien als het Internet der Dingen (het feit dat alle voorwerpen in onze omgeving met internet zijn verbonden en daarmee met elkaar!).

Download hier: InternetDD_web

Toekomstverkenning Brain Visions

In deze toekomstverkenning van Stichting Toekomstbeeld der Techniek over het Brein werd onderzocht welke toepassingen we in de gebieden van voeding, mens-machine interfaces, onderwijs, opsporing en rechtsgang kunnen verwachten.

Ik was lid van de expert group mens-machine interfaces waar we keken naar de mogelijkheden voor aansturing van apparaten, machines en objecten via de hersenen. Ik schreef enkele bijdragen voor de eindpublicatie: ‘Brain Visions. How the brain sciences could change the way we eat, communicatie, learn and judge‘ (2008).

Klik hier om Deel 3 over Neuro-centered design te downloaden (klik om te downloaden).