Digitale Agenda voor Brabant

Deze zomer presenteerde de Provincie Brabant een update van haar Digitale Agenda 2013-2020. Het doel is om de agenda te versnellen met gerichte investeringsprojecten zoals in breedbandaansluitingen in het buitengebied, de Brabantse data-onderzoekschool JADS, het woonplatform WoonConnect en het mobiliteitsprogramma Smart Wayz. Lees het online magazine over digitalisering in Brabant.

Als onderdeel van de versnelling werd een verkenning uitgevoerd naar de technologieën die de belangrijkste rol spelen bij de transitie naar een digitale economie, zoals Big data, blockchains, computing power, kunstmatige intelligentie, robotica, sociale media en internet of things. Hoe kan hiermee de welzijn en de welvaart van Brabantse ondernemers en inwoners worden versterkt?

Ik leverde een belangrijke bijdrage aan deze verkenning. Download hier de achtergrondverkenning.

Wilt u meer weten over de impact van digitalisering? Neem dan contact met me op.