Platformenstrijd in maaltijdbezorgland

Concurrentie voor Thuisbezorgd

RTL Nieuws vroeg me vandaag naar mijn kijk op de nieuwe concurrentiestrijd in maaltijdbezorgland. Thuisbezorgd, Foodora, Deliveroo en UberEats krijgen daarbij concurrentie van restaurants die de handen ineen slaan en lokaal een eigen app beginnen, zoals Hellefood in Hellevoetsluis en Bezorgland in Emmen.

Mijn reactie:

Het is een gezonde ontwikkeling dat (grote centrale) platformen meer concurrentie krijgen (van lokale samenwerkende ondernemers). Dat dwingt de grote jongens om de tarieven scherp te houden, hun dienstverlening hoogwaardig en goed na te denken over hun toegevoegde waarde. Lokaal is die toegevoegde waarde vaak heel beperkt.

Je kunt het item terugvinden op deze pagina van RTL.

Lees ook het artikel dat ik naar aanleiding van het RTL-item schreef: Hoe lokale platformen de macht van Thuisbezorgd en Uber kunnen breken

Verder lezen

Lees hier meer over de deeleconomie en de discussie over de arbeidsverhoudingen en de ontwikkeling van platformen.

Als expert in de platformeconomie en deeleconomie vertel ik u graag meer over wat deze ontwikkelingen voor uw organisatie betekenen.

Regelmatig vertel ik in de media over nieuwe ontwikkelingen. Andere media-optredens van mij kunt u hier terugvinden.

 

Een gedachte over “Platformenstrijd in maaltijdbezorgland

Reacties zijn gesloten.