De Bitcoin-gekte en alternatieve betaalmiddelen

Vandaag sprak ik als vaste gast van het radioprogramma Nieuws en Co over de Bitcoin-gekte. Dit naar aanleiding van mijn Kerstartikel waarin ik de toekomst van geld bespreek en alternatieve betaalsystemen.

Lees hier mijn artikel.

Door de huidige gekte is de Bitcoin al lang geen stabiel en betrouwbaar betaalmiddel meer maar eerder een beleggingsproduct of piramidespel. Dat doet de eigenlijke potentie van de Bitcoin tekort. We zouden dezelfde technologie (de blockchain) meer moeten inzetten om alternatieve ‘geldsystemen’ te ontwikkelen die het makkelijker maken om samen te werken, die locale gemeenschappen kan versterken en die duurzaamheid kan bevorderen. In het artikel laat ik enkele voorbeelden zien en verwijs ik naar eerder onderzoek dat ik deed naar alternatieve waardesystemen.

Luister hier het hele gesprek terug (vanaf ca. 18:22)