Hoe we Sint-Maarten beter kunnen helpen

Afgelopen vrijdag was ik als ‘huisfuturoloog’ te gast bij het radioprogramma Nieuws en Co. Ik sprak daar over mijn blog naar aanleiding van de hulpactie voor Sint-Maarten.

Lees verder in mijn artikel

Daarin beschreef ik hoe het eiland sneller zou kunnen worden geholpen. Met een website en enkele digitale middelen zouden burgers, zowel in Nederland als op het eiland zelf, veel meer kunnen bijdragen aan de hulpverlening en wederopbouw dan nu wordt benut. Bij andere grote rampen en crises, zoals in Japan en Haïti, zijn dergelijke digitale middelen ontwikkeld en ingezet.

Luister hier het gesprek terug (rond 18:22)

Samen slimmer handMeer lezen over hoe de crowd kan helpen bij crisismanagement en bij het besturen van de stad? Lees dan het boek ‘Samen slimmer’. Hier lees je over de aardbeving in Japan, een toekomstbeeld over de uitbraak van een virus en over een beter bestuur van de stad.