Een van de vijf beste managementboeken van het jaar 2013

Gisteren werd de winnaar bekend gemaakt van Managementboek van het Jaar 2013. Het boek ‘Leren samenwerken tussen organisaties’ won. Mijn boek ‘Samen slimmer. Hoe de ‘wisdom of crowds’ onze samenleving zal veranderen’ greep helaas net naast de prijs.

Voorzitter Philip Idenburg legde uit hoe de vakjury uit meer dan 270 Nederlandstalige managementboeken een shortlist van slechts 5 boeken selecteerde die het allemaal evenveel verdienden om te winnen. Voor deze genomineerde boeken (waaronder dus ‘Samen slimmer’) geldt:

Het is een ‘must read’ die niet mag ontbreken in de boekenkast van de manager. Het boek is vernieuwend, goed geschreven, bespreekt een actueel thema en is meerdere jaren houdbaar.

Specifiek over ‘Samen slimmer’ zei de jury:

Een inspirerend boek dat gebaseerd is op gedegen onderzoek naar technologische en maatschappelijke ontwikkelingen die onze samenleving nu en zeker in de toekomst zullen veranderen. Het slaat een brug naar een voor veel managers onbekende wereld, waar zij echter wel weet van zouden moeten hebben. Geen science fiction, maar een tipje van de sluier wat ons te wachten staat.

Bestel het boek hier.

De nominatie is voor mij als auteur een enorme opsteker. En het laat zien dat het me gelukt is om met het boek een visie over te brengen en de lezer te inspireren en te helpen om de nieuwe ontwikkelingen te begrijpen die in rap tempo op ons afkomen.

Nieuwe ontwikkelingen, zoals big data, de menselijke computer, 3D-printing en doehetzelf-biologie, de nieuwe generatie social media, co-creatie en zelforganisatie, zullen de verhoudingen tussen organisaties en hun klanten (burgers) veranderen, de grenzen tussen organisaties doen vervagen en nieuwe manieren mogelijk maken om individuen te verbinden en hun kennis, ideeën, creativiteit en menskracht te benutten. Kortom nieuwe manieren om samen te werken en samen te leven.

Het boek is geschreven als een verhaal dat de lezer meeneemt door de ontwikkelingen en er duiding aan geeft. Naast analyses en een overzicht van ontwikkelingen bevat het ook beeldende beschrijvingen die voorstelbaar maken hoe de toekomst er over twintig jaar uit zou kunnen zien voor bedrijven, overheden en de samenleving.

Diverse gastbijdragen van experts illustreren het verhaal met de meest recente wetenschappelijke inzichten en nieuwe concepten en ontwerpen.

Meer over het boek en mogelijkheid tot bestellen kunt u hier vinden.

Mijn dank gaat uit naar de gastauteurs, de vormgevers van het boek, de uitgever, de stuurgroep en anderen die bij de redactie en totstandkoming van het boek betrokken waren en gesteund hebben tijdens het schrijven.

2 gedachtes over “Een van de vijf beste managementboeken van het jaar 2013

  1. Eervol om als tweede te eindigen. Niks mis mee. Jouw boek is belangrijk voor de Civil Society in aanbouw !
    jaap van till, connectivist

    Like

Reacties zijn gesloten.