Hoe de wisdom of crowds kan bijdragen aan veiligheid

Internet stelt ons in staat om de ‘wisdom of crowds’ meer te benutten. Alles is te crowdsourcen: zo kan een crowd-jury van 12 man een oordeel vellen over een geschil tussen een koper en verkoper op eBay. De enige manier om de jaarlijkse miljoenen geschillen te kunnen verwerken. Sociale media monitoring is sterk in opkomst na de rellen in binnen- en buitenland. Maar waar gaat dat toe leiden? Hoe kunnen we internet en sociale media inzetten om de verbinding tussen mensen te verstevigen?

Lees meer hierover in mijn artikel (klik hier om te downloaden: Wisdom of crowds en veiligheid (Magazine NVCB febr 2013)) voor het februari-nummer van het Magazine Nationale Veiligheid en Crisisbeheersing.

Meer informatie over veiligheid en wisdom of crowds kunt u lezen op deze website en in het boek ‘Samen slimmer’.

De cartoon is van Arend van Dam en afkomstig uit het februari-nummer van het magazine.