[tv-tip] Power to the people

Tegenlicht Power2tp

Vandaag in de uitzending van Tegenlicht: ‘Power to the people‘. Het programma laat de kracht van de ‘crowd’ zien: communities die samen hun eigen stroom opwekken en onderling distribueren, samen een moestuin exploiteren of een netwerk van zzp’ers die samen een sociaal organiseren ter vervanging van een dure verzekering. Burgers die samen producten en diensten produceren in plaats van dat aan grote multinationals te laten. Dit betekent een enorme innovatie op het gebied van onder andere energie, landbouw en sociale zekerheid.

De overheid zou meer moeten experimenteren met deze nieuwe vormen van ondernemerschap, innovatie en burgerinitiatief. Zie ook het manifest voor de ‘wisdom of crowds’ dat ik samen met de stuurgroep van de toekomstverkenning op 11 april jl. presenteerde.

Of zoals de Triodosbank het mooi laat zien in hun commercial hieronder. Als we een duurzamere wereld willen dan moeten we niet wachten op een grote beslissing van boven – want daar zit de macht niet meer – maar zelf beginnen met een kleine stap te zetten en samen opgeteld wordt dat iets groots, een verandering naar een andere economie: groener, eerlijker, menselijker, innovatiever.

Klein is het nieuwe groot!

Volg je hart, gebruik je hoofd.

3 gedachtes over “[tv-tip] Power to the people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s