Zwermen en mensenmassa’s

Het blijft fascinerend mooi die dansende zwermen ….

Meer weten over hoe dit soort zwermgedrag tot stand komt? Kijk dan naar de uitzending van het populair-wetenschappelijke tv-programma Labyrint over zwermen en mensenmassa’s. Ze laten daarin wetenschappers aan het woord die het gedrag van zwermen vogels en mensenmassa’s proberen te modellen en simuleren om zo te achterhalen volgens welke principes deze massa’s werken. Zwermmodellen worden al gebruikt in autonavigatiesoftware en kunnen zo helpen files te verminderen. De modellen zouden in de toekomst kunnen helpen om bijvoorbeeld verdrukkingen bij de jaarlijkse bedevaart in Mekka te helpen voorkomen. Interessante uitzending die wat mij betreft een vervolg is op hun eerdere uitzending over de Kracht van de Massa.

http://embed.vpro.nl/player/?src=urn:vpro:media:program:11140827&skin=wetenschap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.