Workshop Doe-het-zelf Overheid @ PICNIC Festival 2011

Workshop van STT op 14 september 10:00-12:00

Op woensdag 14 september organiseert STT tijdens het PICNIC Festival een workshop rond het thema ‘Redesigning Government: Let’s Do It Ourselves‘ (klik hier voor meer informatie en het programma). Daarin willen we een discussie voeren over een toekomstbeeld waarin burgers zelf alle taken van de overheid en politiek op zich nemen.

Stel dat alle burgers zichzelf vertegenwoordigen en dat ze gezamenlijk taken verdelen en oppakken. Hoe gaan zij dan gezamenlijk problemen aanpakken, prioriteiten aanbrengen, budgetten verdelen en beslissingen nemen? En hoe kunnen de intelligente steden van de toekomst deze sociale processen in de stad ondersteunen?

De uitkomsten van deze workshop en de inbreng via discussies op Twitter en LinkedIn vormen input voor het toekomstbeeld Overheid & Politiek. Dit is een van de drie thema’s van de toekomstverkenning Wisdom of the Crowd van Stichting Toekomstbeeld der Techniek. In deze studie verkennen we de toekomst van onze maatschappij over twintig jaar. Hoe zullen de ontwikkelingen op het gebied van sociale media, crowdsourcing en het toekomstige internet onze samenleving veranderen? Wat komt er na Facebook, Google en Twitter?

Zie hier meer over het programma en een sfeerimpressie.

STT is content partner van het PICNIC Festival 2011

STT is er trots op om dit jaar content partner te zijn van het PICNIC Festival 2011, dat plaatsvindt van 14 tot en met 16 september in Amsterdam. PICNIC staat voor drie dagen vol informatie, inspiratie, samenwerking, co-creatie en vermaak.

PICNIC is meer dan een gewone conferentie, het is een interdisciplinair festival, dat ieder jaar een belangrijk thema kiest dat te maken heeft met ons leven, onze maatschappij, economie en leefomgeving. Met keynotes van vooraanstaande sprekers van over de hele wereld, maar ook van de opkomende jonge talenten. Tijdens PICNIC kan je deelnemen aan vele labs, workshops, games en andere speciale evenementen.

Het overkoepelende thema van dit jaar is ‘Urban Futures’. Binnen dit thema wordt de toekomst van de stedelijke omgeving verkent. Een belangrijk thema, aangezien rond 2030 ongeveer 70% van de wereldbevolking in de steden zal leven. Meer dan 8 miljard mensen wonen er tegen die tijd op de aarde, waarbij de grootste groei zal plaatsvinden in de armste regio’s. Deelgebieden die binnen het thema aan bod zullen komen zijn: infrastructuur, duurzaamheid, maatschappij, ontwerp, media.

Geïnteresseerden in de workshop en het PICNIC Festival kunnen zich aanmelden met een speciale kortingscode STTFSPIC30. Deze geeft een discount van 30% op dagkaarten en het passepartout.