Cocreatie van maatschappelijke thema’s

Door samen te werken kunnen burgers maatschappelijke vraagstukken aanpakken. Nu leggen we vaak de verantwoordelijkheid neer bij de overheid. We zouden echter veel meer samen kunnen doen. Dat vraagt veel plannen, coördineren en bij elkaar brengen van taken en mensen, maar daar zou de technologie ons bij kunnen helpen. Technologie die in de toekomst steeds krachtiger wordt. Het zou ook ons werk en privé die al steeds meer verweven zijn geraakt meer te combineren met onze passies. Dus muziekles geven in de klas bij je zoontje, en ‘s middags weer in een vergadering.

Een interessant boek dat hierbij aansluit is The Cognitive Surplus (2010) (Ned. editie: ‘Slimmer’) van Clay Shirky. Hierin laat hij zien dat er enorm veel onbenutte mogelijkheden zitten in de samenleving. Stel dat we een manier vinden om dat beter te benutten bijvoorbeeld via een soort marktplaats voor diensten!

In de tabbladen Cocreatie onderwijs en Cocreatie veiligheid vind je een uitwerking van toekomstbeelden van cocreatie in deze twee maatschappelijke domeinen. Deze zijn de uitkomst van een creatieve werksessie op 1 juni 2010.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s