De onderstaande presentatie geeft een kort overzicht van de toekomstverkenning. Eerst worden de begrippen ‘wisdom of the crowd’ en ‘collectieve intelligentie’ geïntroduceerd met voorbeelden hoe we daar nu al gebruik van maken. Na een beschrijving van de toekomstige trends en ontwikkelingen worden kort de drie hoofdthema’s van de verkenning beschreven. Tot slot worden enkele dilemma’s benoemd voor het ontwerp van het toekomstige internet.

3 gedachtes over “In het kort

 1. Dag Maurits,
  Geboeid bekeken, ook alle TED-talks waar je aan refereert. Met een groep ZZP-ers op gebied facility management zijn we een experiment gestart; we noemen dat FM2Share (Twitter: @FM2Share; zie ook http://www.fm2share.nl). Doel is zwermintelligentie.
  We articiperen nu co-creatief op de vakbeurs Facilitair (18-20 jan 2012; in Den Bosch). Dat gaat goed; kost veel tijd en energie van enkelen. Een zwerm zijn we dus nog niet; wel onderweg naar stapelen van kennis en ‘verder door samen’.
  Alle valkuilen die je beschrijft op deze site; komen we in werkelijkheid tegen!!…
  Op basis van literatuur en kennis zijn we bezig met een enquete, om het experiment ook op die manier uit te nutten. Dank voor je waardevolle verzameling!
  Het is bijzonder en spannend om te ervaren wat we met FM2Share bereiken; dingen die we als individuele krachten niet voor elkaar zouden krijgen.
  Judith Chin Kwie Joe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s